egzamin
pawel: Student umie odpowiedziec na 30 pyt z 40 zamieszczonych w zestawie egzami.Losuje 4 pyt. Jesli
odpowie na 4−ocena bd jesli na 3−db, na 2−dostateczny.Oblicz p−stwo ze:
a) otrzyma bd
b) otrzyma co najmniej dst.
c) nie zda egzaminu
Umie to ktos rozwiazac
17 paź 15:45
Patronus:
a)
| | | | 37*38*39*40 | |
|Ω| = | = |
| |
| | | 2*3*4 | |
| | | | 27*28*29*30 | |
|A| = | = |
| |
| | | 2*3*4 | |
| | 27*28*29*30 | | 2*3*4 | |
P(A) = |
| * |
| = policz sobie  |
| | 2*3*4 | | 37*38*39*40 | |
17 paź 15:52
17 paź 15:53
pawel: a jak policzyc b) c)
17 paź 15:56
pawel: dzieki
17 paź 15:57
pawel: w c) wyjdzie ≈1,12

Chyba nie moze tak byc...

moze to ktos obliczyc
17 paź 16:27
pawel: nie w c) tylko b) liczylem b) −= 1,12

17 paź 16:28
pawel: a) ≈0,60
c) ≈0,04
a co z b) jakos mi nie wychodzi wiek ktos jaki bedzie wynik

?
17 paź 16:33