matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania z logarytmem
anuszkens:
Wyznacz x z rownania log
2
x
7
= 8 + lnx
17 paź 15:28
Patronus:
7*log
2
x − lnx = 8
log
2
x
7log
2
x −
= 8
log
2
e
1
log
2
x(7−
= 8
log
2
e
8
log
2
x =
7 − 1/log
2
e
x = 2
8
7−1/log
2
e
17 paź 15:57
anuszkens:
dzieki!
17 paź 16:04