wyrażenia
eta: wartość wyrażenia 4log25 wynosi?
(kolejne z zadań w którym nie wiem czy ja błąd robie czy zła jest odpowiedź...)
17 paź 14:41
Piotr:
a ile Ci wyszlo ?
17 paź 14:42
aniab: jeśli 25 to dobrze ;>
17 paź 14:45
Piotr:
grrr chcialem, poznac jej odpowiedz
17 paź 14:46
pigor: ... z definicji logarytmu
lgab=c ⇔ a
c=b ⇔
algab=b , więc u ciebie :
4
lg25= 2
2lg25=2
lg252=5
2=
25 . ...
17 paź 14:46
eta: 4log25 = (22)log25=22log25=(2log25)2=52=25
17 paź 14:47
eta: to tak mi wyszło a w odpowiedziach jest 5
17 paź 14:47
Piotr:
jakas beznadziejna ksiazka
17 paź 14:48
Eta:
pigor ............."kocha' ... odrabiać prace domowe od a do z
17 paź 14:48
eta: to powiedzcie mi o co chodzi, kto pisze te ksiązki przygotowujące do matury?! nauczycielka
podaje nam zestaw potem, sprawdza odpowiedzi z klucza i wystawia oceny, a jak tam same błędy w
kluczach to czyja wina?
17 paź 14:49
eta: każda szkoła powołuje się teraz na ta książkę zwaną przez wszystkich "krwawą" przez te czerwone
napisy... i jak tu ma się człowiek uczyć?
17 paź 14:50
Piotr:
autorow ksiazki ! a jak nauczycielka nie widzi, ze 25 a nie 5 w takim zadaniu to tez dobra
17 paź 14:50
Piotr:
idź do Pani i wskaz bledy, na pewno u Niej zarobisz
17 paź 14:52
eta: na temat nauczycielki się nie wypowiadam −stare próchno za przeproszeniem, ona nie liczy zadań
jej zdaniem jak jest tak w książce to musi tak być my źle robimy bo przecież autor nie robi
źle. dobra dzięki za utwierdzenie mnie że dobrze rozwiązywałam
17 paź 14:53
aniab: jak robi to od lat to ma już poprawione wersje, bo uczniowie się na pewno wykłócali
17 paź 14:53
eta: przeciez ta książka jest od niedawna... to jest baba z tych które myślą że im wszystko wolno...
mniejsza z tym. jeszcze raz dzięki
17 paź 14:56