1.Dane są zbiory A i B zawarte w przestrzeni U.
jenny: 1.Dane są zbiory A i B zawarte w przestrzeni U. Wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A – B, B – A, A' i B'.
a) U={0,1,2,3,4,5,6,7,10,15,20}, A={0,1,2,3,4,5,6}, B={0,5,10,15,20}
b) U={1,2,3,4,5,9,16,25}, A={1,4,9,16,25}, B={1,9,25}
2.Podaj przykład dwóch niepustych zbiorów A i B, dla których B⊂ A ∩ B
Ja nie mam pojecia jak to sie robi,blagam o pomoc
17 paź 14:17
Eta:

1/
AUB= U \ {7}
A∩B= {0,5}
A\B= {1,2,3,4,6}
B\A= {10,15,20}
A
'= 10,15,20, 7}
B
'= 1,2,3.4.6.7}
2/ podobnie ..........
17 paź 14:31
17 paź 14:32