jak narysowac y ≤ x?
zgniatarka: jak narysowac y ≤ x?
Proszę o pomoc
17 paź 13:57
EdW: 1. Narysować prostą y=x
podaną nierówność spełnia ta część płaszczyzny dla której y<=x czyli pod prostą o równaniu y=x
(cała półpłaszczyzna z lewej strony) ale razem z prostą y=x
17 paź 14:00
Piotr:
chyba nie
17 paź 14:04
zgniatarka: A jeśli byłoby y<x to jak to zaznaczyć?
17 paź 14:04
zgniatarka: Piotr, jeśli nie to jak w takim razie?
17 paź 14:06
Ajtek:

y≤x wygląda tak jak na rysunku.
Jest to półpłaszczyzna poniżej prostej y=x oraz sama prosta.
y<x wygląda bardzo podobnie, tylko prosta y=x nie należy do rozwiązania, należy na niej
narysować otwarte kółka.
17 paź 14:09
Piotr:

ile wynosi x,y czyli jakie wspolrzedne maja punkty, ktore podalem ?
17 paź 14:10
Ajtek:
Drugi raz dzisiaj cześć
Piotr 
.
Zajmij się tym do końca jak możesz, ja na mecz jadę

.
17 paź 14:10
Piotr:
cześć
Ajtek 
ubiegles mnie
17 paź 14:10
Piotr:
Polska − Anglia
17 paź 14:11
zgniatarka: A=(1,1), B=(−1,−1), C=(2,−1)
17 paź 14:16
Piotr:
juz masz rysunek
17 paź 14:16
zgniatarka: dzięki
17 paź 14:17
Ajtek:
Ta, drugi raz będę na tym samym meczu

.
17 paź 14:18
Piotr:
to życzę dobrej zabawy

oby sie odbyl i bylo nasze zwyciestwo

PS fajne przezycia musiales miec wczoraj
17 paź 14:20
Ajtek:
Ok 20−stej zaczeło mocno lać, było widać jak robią się kałuze. A wraz z upływem czasu było
coraz gorzej.
Ja mam o tyle dobrze, że mieszkam pod Wawą i mam "rzut beretem" na stadion. Gorzej mają Ci
którzy zrobili 300−400 km żeby mecz zobaczyć

.
17 paź 14:23
Ajtek:
Zabawa to była wczoraj, wyszliśmy ze stadionu, idziemy do samochodu, a na naszej drodze pojawia
się jezioro

. I w tył na lewo do innego przejścia
17 paź 14:24
Piotr:
a co maja powiedziec Anglicy ?
17 paź 14:24
Ajtek:
W sumie też racja.
Celem naczelnym wczoraj po powrocie "z meczu" było wysuszenie biletu. Części garderoby były na
drugim miejscu

.
Znikam

.
17 paź 14:26