pomocy
Ala : [(1,42)3 : (−0,71)3] * (0,5)3
17 paź 13:28
Piotr:
| | 1,42 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| )3* |
| = −23* |
| = −8* |
| = −1 |
| | −0,71 | | 8 | | 8 | | 8 | |
17 paź 13:48
Ala : a czemu 1/8
17 paź 14:04
17 paź 14:06
Ala : aaaa no tak hahaha

wybacz, chora jestem i musze ponadrabiać zadania powtórkowe i ciężko mi to
idzie z gorączką xD
a jakbyś mógł mi jeszcze napisać jak zrobić
(27 * 0.008)
1/3 =( 27 * 1/125 )
1/3 = dalej nie wiem

(64
0,9 * 4
−0,7) * 2
−2= (4
3)
0,9 * 4
−0,7) * 4= i tu też dalej nie wiem ;< a
raczej nie jestem pewna, pomożesz?
17 paź 14:13
aniab: 271/3=3
(1/125)1/3=1/5
czyli 3/5
17 paź 14:14
aniab: 43*0,9*4−0,7)*4−1 = 42,7−0,7−1=41=1
17 paź 14:16
Ala : chyba 4 ma wyjść
17 paź 14:19
Piotr:
4
1 = 4

literowka
17 paź 14:21
Ala : 
fajnie, że umiecie tak z matmy wszystko, przynajmnie nie będziecie lub nie mieliscie probleow
ze zdaniem matury, czy coś

został mi ostatni przyklad z 50ciu

(16*0,09)
1/2 : 36
1/2, po Tym już nie będę was męczyć hieh

jeszcze raz bardzo wam
dziękuję
17 paź 14:26
aniab: tak literówka..jeszcze ten edytor mnie męczy ;>
po prostu z każdego pierwiastek
4*0,3 : 6 =1,2/6=0,2
17 paź 14:29
Piotr:
ejj to proste przeciez. mozesz np tak :
161/2 = 4
(0,09)1/2 = 0,3
36 1/2 = 6
poradzisz sobie ?
17 paź 14:29
Ala : jak rozwiąże to napiszę i zobaczycie czy dobrze
17 paź 14:32
Piotr:
przeciez juz masz wynik
17 paź 14:33
Ala : no to podstawilam, czyli 4 * 0,3:6=o,2
17 paź 14:35
Ala : no wiem wiem!
koleżanka napisala wyżej

dzięki za pomoc
17 paź 14:36
Ala : (√2 −1)11/3 : (√2−1)5/3
17 paź 14:53
Piotr:
masz te same podstawy. odejmij wykladniki
17 paź 14:54
aniab: dzielenie więc wykładniki odejmujesz
(√2−1)6/3= (√2−1)2 = 2−2√2+1 =3−2√2
17 paź 14:55
Ala : ok, czyli ze wzoru skróconego mnożenia,
17 paź 14:58