matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zdarzenia A i B zawarte w
nika:
3
2
zdarzenia A i B zawarte w zbiorze Ω spelniaja warunki P(A)=
P(B)=
, B⊂A. Oblicz
5
5
P(A∪B)
17 paź 13:17
dara:
moze mi ktos pomoc
Nie wiem jak to rozwiazac
17 paź 14:55
Eta:
AUB= A to P(AUB)= P(A)=...
17 paź 14:56
dara:
3
5
dobrze
?
17 paź 14:58
Eta:
3
Jasne
bo P(a)=
( o co tu pytać?
5
17 paź 14:59