oblicz miejsca zerowe funkcji.
Moniś:): oblicz miejsca zerowe funkcji. Dla jakich argumentó funkcja ta przyjmóje wartości dadatnie, a
dla jakich ujemne?
a) y=2x2+5x+3
b) y=3x2+5x−2
c) y=−2x2−5x+3
17 paź 12:23
Studentka: Gdy szukasz miejsc zerowych prawą stronę przyrównujesz do 0. Liczysz deltę wychodzą Ci
pierwiastki równania kwadratowego. Z wartościami dodatnimi masz tak samo tylko zamiast =
dajesz odpowiednio >,<
17 paź 12:34
cap:
przjmuje
17 paź 12:37
Moniś:): a pokaż mi na tych przykładch
17 paź 12:44
Aga1.: a) y=2x2+5x+3
a=2,b=5 c=3
Licz Δ
Δ=
17 paź 13:20