matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
misiu:
{a+2b+3c+d=0 {3a+2b+c+d=0 {−2b+c+d=0 witam, mam rozwiązac układ równan z 4 niewiadomymi a mam tylko 3 równania, jak to ugryźć ? pomózcie ,proszę ;
17 paź 11:02
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
17 paź 11:04
aniab:
z jednej niewiadomej zrób parametr
17 paź 11:14