matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tozsamosc
dominika:
sprawdz czy równosc jest tożsamością: 7(x
2
−2)−4(x+3)(x−3)=3x
2
+22
17 paź 08:05
aniab:
L= 7x
2
−14 −4(x
2
−9) =7x
2
−14 −4x
2
+36 = 3x
2
+22 = P TAK jest tożsamością
17 paź 08:08