matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
zosia:
a
n
= (1+5/n+3)
2n+6
11 maj 13:21
Bogdan:
5
1
a
n
= (1 +
)
2n + 6
= [(1 +
)
(n+3) / 5
]
10
n +3
n + 3
5
lim a
n
= e
10
n→
∞
11 maj 13:34
zosia:
dzięki
11 maj 17:48