Wykresy funkcji
Agnieszka: potrzebuje elementarne wykresy funkcji y=xn gdzie n należy do liczb całkowitych z wyjątkiem
zera
16 paź 22:22
Godzio:

f(x) = x
2
16 paź 22:28
Godzio:

f(x) = x
3
16 paź 22:28
Godzio:
f(x) = x4
16 paź 22:28
Godzio:
16 paź 22:29
Godzio:
Jak widać, f(x) = x
2n mają 2 ramiona, które przy x → ± 1 coraz bardziej opadają, a później
gwałtownie do rośnie
f(x) = x
2n − 1 − sama opisz
16 paź 22:31
Godzio:

Masz

f(x) = x
5, źle wpisałem
16 paź 22:31
Aga1.:

y=x
−1
17 paź 10:34
Aga1.:

y=x
−2
itd.
17 paź 10:36