ciag arytmetyczny
iga: prosze o pomoc dany jest ciag arytmetyczny(an) w ktorym a1=3 i r=4 oblicz a8 i b−1
16 paź 21:41
Juby: a8= a1+(8−1) x r
a8= 3+ 7 x 4
a8= 3+ 28
a8=31
16 paź 21:46
iga: dziekuje ci bardzo
16 paź 21:51
Juby: prosze nie ma za co
16 paź 21:51
iga: dla mnie jest za co
16 paź 21:59
iga: a bys mi pomógł jeszcze w jednym zadanku
16 paź 22:02
Juby: tak
16 paź 22:02
iga: oblicz objetosc i pole powierzchni całkowitej prostopadłoscianu o
wymiarach podstawy a=4,8cm i b=3,6cm w ktorym przekatna jest nachylona do podstawy pod katem
alfa=30 stopni,inaczej nie da sie tego napisac dziekuje
16 paź 22:04