Rozwiąz równanie
Tosia: c) 3x3+8 − 1x2−4 = 2x2−2x+4
16 paź 21:01
Tosia: Pomoże ktoś i mi to rozwiąże bo nie mam pojęcia jak za to się zabrać : (
16 paź 21:32
Tosia: ,
16 paź 22:28
Krzysiek : Nie wiem co tam masz w liczniku zapisane same bazgroly .
Ale najjpierw doprowadz lewa strone rownania do wspolnego mianownika a potem z proporcji czyli
tak
| a | | c | |
| = |
| =a*d=b*c i robisz |
| b | | d | |
16 paź 23:57
Piotr:
i koniecznie wyznaczasz dziedzine.
16 paź 23:58
Krzysiek : Slusznie Potr bo moze sie okazac ze x ∊D . Widzisz Piotr dlatego rady powinno dawac sie do 22
bo jeszcze mozg w miare pracuje .
17 paź 07:56