matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
koleżanka mi kazała obliczyć a ja nie mam pojęcia jak :/
tyć:
5
2n+1
− 5
2n
+ 5
2n−1
16 paź 20:41
Aga1.:
A może tak
1
5
2n+1
−5
2n
+5
2n−1
=5
2n
*5−5
2n
+5
2n
*
=
5
1
21
5
2n
(5−1+
)=5
2n
*
5
5
17 paź 10:51