matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
5. Oblicz miary kątów równoległoboku o bokach 14√3 i 2√6 oraz pole 35.
uguhuk:
prosze o pomoc. nie wychodzi mi
16 paź 20:20
Mila:
P=a*b*sinα P=14
√
3
*2
√
6
*sinα 35=28*
√
18
*sinα 35=28*3
√
2
*sinα
35
sinα=
28*3
√
2
5
5
√
2
sinα=
=
12
√
2
24
α − Odczytaj z tablic α+β=180
16 paź 23:56