matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone sprawdzenie
kasia:
Muszę znaleźć liczby rzeczywiste x i y spełniające równanie: (2x+yi)*(x−3i)=7−i Wyszło mi
7−3y
x=
2
a ygreki mi wyszły
−7+
√
71
i
y1=
−6
−7−
√
71
i
y2=
−6
Czy odpowiedzią jest brak liczb rzeczywistych
16 paź 19:58
kasia:
pomocy
16 paź 22:05