matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag rekurencyjny
mergo:
wyznacz 3 4 i 5 wyraz ciągu rekurencyjnego a
1
=5 a
n
+1=
√
a
n
prosze o pomoc
16 paź 18:31
Aga1.:
Gdy wzór wygląda tak a
n+1
=
√
a
n
Gdy n=1 to masz a
2
=
√
a
1
=
√
5
Dla n=2 a
3
=
√
a
2
=
√
√
5
=
4
√
5
Dla n=3 a
4
=
√
a
3
= a
5
=
√
a
4
=
16 paź 18:41