matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyrażenie
Drak:
Mam taki problem
√
1,5
2
+ 0,8
2
. Nie do końca wiem czy to obliczyć wartością bezwzględną?
16 paź 17:09
pigor:
... nie, dlaczego
; jedynie co możesz , to np. tak :
√
1,5
2
+0,8
2
=
√
2,25+0,64
=
√
2.89
=
1,7
i tyle . ...
16 paź 17:16