f(x) = 3^{x-1}-2 y=3^x
Radziu0890: f(x) = 3x−1−2 y=3x
Prosze o szczegółowe kroki dojscia do wykresu, sam wykres nie jest tak ważny.
11 maj 09:47
Kris_garg:

przesuwasz o w[1,−2] czyli w prwo o 1 i w dól o −2 rysujesz 3
x czyli jest rosnaca przechodzi
przez y=1
11 maj 11:18
Radziu0890: Dziekuje.
11 maj 20:42
SH: Jak dla mnie, to nie jest wytłumaczone. Doceniam wkład w rozwiązanie, ale nie rozumiem.
Pozdrawiam
11 maj 21:06
Krzysiek: rysujesz wykres funkcji 3
x przesuwasz go w prawo o 1 jednostke i o 2 jednostki do dolu

cala
filozofia
11 maj 21:19