matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć granicę
Kasia.:
1
lim x→12
x−12
16 paź 14:43
Patronus:
1
1
1
lim
x→12
= [
] = [
] = +
∞
lub −
∞
zależy z której strony x dąży do
x−12
12−12
0
12
16 paź 14:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
czyli −> granica nie istnieje bo granica lewostrona ≠ granica prawostronna
16 paź 14:46