Oblicz
ZEgar9ek: 3√−4 * 3√−2 + 3√16 * 3√4=
16 paź 14:19
Kruk: 3√−4 * −2 * 16 * 4 = 3√512 = 8
16 paź 14:26
asdf: kruk, źle
16 paź 14:30
loitzl9006:
3√−4*3√−2=3√(−4)*(−2) = 3√8 = 2
3√16*3√4=3√64=4
16 paź 14:32
ZEgar9ek: Dzięki wielkie
16 paź 14:35
ciocia jadzia : ej mam pytanie jak napisałes te pierwiastki

?
16 paź 14:39
16 paź 14:40
ciocia jadzia : ale mi chodzi o to takie co jest np. nad 16
16 paź 14:43
loitzl9006:
p 3 {16} (tylko bez spacji piszesz) i masz pierwiastek 3−go stopnia z 16.
16 paź 14:46