matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza.
Patryk:
9* 4
x
− 10 * 6
x
+ 8* 9
x−1/2
= 0
16 paź 13:18
aniab:
obustronnie razy 3 i podzielić przez 3
2
x 27(2/3)
2x
−30(2/3)
x
+8=0 (2/3)
x
= m 27m
2
−30m+8 ... delta m1 m2 i odstawiasz
16 paź 14:06