pomocy
potrzebujacy: jak wylicz takie zadania prosze o SZYBKA pomoc:
| | 19 | | π | | 19 | |
cos( |
| π) , sin( |
| + |
| π) oraz, |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
sinx * tgx −
√3 = tgx −
√3sinx
16 paź 12:19
aniab: cos(3*2π+π/3)=cos(π/3)=1/2
16 paź 12:21
mao: tgx(sinx−1)=−√3(sinx−1)
16 paź 12:23
aniab: sin(21π/6)=sin(2*2π−π/2)=−sin(π/2)=−√2/2
16 paź 12:23
mao: tgx=−√3
16 paź 12:24
mao: sin(22π/6)
16 paź 12:26
mao: sin(22π/6)=−sinπ/3=−√3/2
czyli x=−π/3
16 paź 12:30
aniab: −sin(π/2)=−1 bo to 90° ;>
16 paź 12:55