Rozwiąza równanie
Tomek : Logx= 1 − log2 + log3
10 maj 22:24
@Basia: Po lewej stronie ma być chyba logx ? Czy tak ?
10 maj 22:26
@Basia:
1 = log10
logx = log10−log2+log3
logx = log10*32
logx = log15
x = 15
10 maj 22:27
Jacek Karaśkiewicz:
Jeżeli to jest logx = 1 − log2 + log3 to masz:
| | 1 | |
x = 101 − log2 + log3 = 10 * 10−log2 * 10log3 = 10 * |
| * 3 = 15 |
| | 2 | |
10 maj 22:28
Jacek Karaśkiewicz:
Znowu spóźniony, przepraszam za nadmiarowy post.
10 maj 22:29
Tomek : Dziekuje serdecznie.
Nic się nie stało
10 maj 22:41
Tomek : Sposób Basi jest łatwiejszy do zrozumienia
10 maj 22:44
Mickej: Bo reklama jedzie takimi bajerami
10 maj 22:44
Tomek :
Mam jeszcze pytanie czy do tego równania trzeba rysowac wykres i napisać założenia ?
11 maj 08:10