Kto pomoże z tym? z góry dziękuję
Vereczek: Zad1.
Zaznacz na osi liczbowej przedziały A i B, a następnie wyznacz zbiory A∪B , A∩B, A\B, B\A
,jeśli
a) A=<−3;5) B=<−2;3) b) Ile liczb całkowitych należy do A∩B
Zad 2.
Oblicz
a)|2−5|+|2−3| b)2|x|−3x , jeśli x=−2
Zad3.
Zapisz bez użycia wartości bezwględnej
a)#−|√13−2| b)|x−3|+2|x+4| x∊ <−4,3>
Zad4.
Rozwiąż równania
a)|x+3|=2 b)|2x+3|=7
Zad5.
Rozwiąż nierówności
a) |3+x|<5 b) |x−6|mniejsze bądz równe 4
Zad6.
Zapisz podany warunek za pomocą wartości bezwględnej x∊(−nieskończoność:−5>∪<1;+nieskończność)
16 paź 06:34
aniab:

A∪B=<−3;5)
A∩B=<−2;3)
A\B=<−3;2)∪<3;5)
B\A=∅
b)5 liczb
16 paź 07:19
aniab:
zad.2 a) 3+1=4 b)2*2+6=10
zad.3 a) 3−√13−2 b) 3−x +2(x+4)
zad.4 a)
x+3=2 lub x+3=−2
x=−1 lub x=−5
b) 2x+3=7 lub 2x+3=−7
x=2 lub x=−5
zad.5 a) x∊(−8;2) b) x∊<2;10>
zad.6 |x+2|≥3
16 paź 07:26
Vereczek: Dziękuję a mogłabyś jeszcze mi to zad5. graficznie zrobić
16 paź 11:57
aniab:

nie wiem co to za kreski całkiem w bok ... u mnie ich nie widać
16 paź 12:36
Vereczek: dzięki ci wielkie bo mam 1 1 z matmy gdzie zawsze jechałem na 3−4 ale to są powtórki przed
maturalne i nie ogarniam o co wogóle w nich chodzi bo mamy powtórki+ bierzący
16 paź 13:06
Vereczek: dodam wieczorem zadania które musze na czwartek poprawić
16 paź 13:10
Vereczek: jednak dodam je jutro

bo pewna osoba zapomniała skserować

będą to potęgi algebra i
podobne
16 paź 13:28
Vereczek: a możesz mi wytłumaczyć dlaczego w zad6. jest tak?
16 paź 20:30