matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie trygonometria
malwinka:
oblicz:
1
ctg(270+α) jeśli sin(180+α)=
α znajduje się III ćwiartce
3
−1
sin(180+α)=−sinα=
3
cos
2
x+sin
2
x=1
1
cos
2
x+
=1
9
8
cos
2
x=
9
−2
√
2
cosx=
3 ćwiartka
3
−1
3
√
2
ctg(270+α)=−tgα=
*
=
3
−2
√
2
4
proszę o spr
!
16 paź 00:27
malwinka:
16 paź 00:31