granice
Franek: pomoże ktoś?
| | (x−3)(x−1)[x] | |
limx−>3 |
| |
| | x2−9 | |
16 paź 00:22
ICSP: x2 − 9 = (x−3)(x+3)
16 paź 00:23
Franek: no to wiem...
ale chodzi mi o odp bo mi się nie zgadza a 3 razy sprawdzałem
16 paź 00:24
Basia:
| | (x−1)[x] | | (3−1)[3] | | 23 | | 8 | | 4 | |
= limx→3 |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | x+3 | | 3+3 | | 6 | | 6 | | 3 | |
i tyle; nie można otrzymać błędnej odpowiedzi jeżeli cokolwiek się liczyło
16 paź 00:29
Franek: no właśnie nie taka jest odp tylko ∞
16 paź 00:30
Franek: poprawka −∞
16 paź 00:30
Basia: jeżeli dobrze przepisałeś treść to odpowiedź jest błędna
zdarza się
16 paź 00:34
Franek: treść dobra widocznie odp zła
eh.. 30 min stracone...
16 paź 00:35
Basia: chyba, że to [x] oznacza coś innego niż myślę
dla mnie to jest entier czyli część całkowita
16 paź 00:37
Franek: zgadza się entier
16 paź 00:38
Franek: przynajmniej ja też tak myślę
16 paź 00:39
Basia: no to ICSP mógłby jeszcze rzucić okiem, ale zasadniczo jestem pewna, że jest dobrze
16 paź 00:42