matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosinus
sdfgsd:
oblicz: cos(270
o
−α) jeśli cos(90
o
+α)=0,2
15 paź 23:24
Basia:
cos(270−α) = −cos(α−270) = −cos(α+90−360) = −cos(α+90) poczytaj wreszcie o wzorach redukcyjnych
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
15 paź 23:26