iloczyn skalarny
klaudia01: ILOCZYN SKALARNY

W prostokącie ABCD długości boków są równeAB|=4√3,|BC|=4. Oblicz iloczyn
skalarny wektorów:{AB} o{AC} oraz {AC} o{BD}. Obliczyłam iloczyn skalarny wektorów wektorów
{AB}o{AC} , ale nie potrafie tego drugiego zrobic, w odpowiedziach jest wynik ujemny i nie
wiem jak sie za to zabrac. proszę o pomoc!
15 paź 22:35
Krzysiek: jakie współrzędne mają te punkty?
15 paź 22:43
klaudia01: AB|=4√3,|BC|=4 a AC z tego co obliczylam =8 i AC=BD= 8
15 paź 22:53
klaudia01: wspolrzednych w tresci nie ma
15 paź 22:53