Napisz wzór funkcji liniowej wiedząc że
Qmi: Napisz wzór funkcji liniowej wiedząc że:
| | 1 | |
c) miejscem zerowym funkcjki jest liczba − |
| i dla argumentu 3,5 wartość funkcji wynosi 4 |
| | 2 | |
15 paź 22:02
ICSP: masz dwa punkty :
B(3,5 ; 4 )
poradzisz sobie już teraz ?
15 paź 22:03
Qmi: Tyle też wiem. rozwiązuje to tak, ale na 100% jest coś źle.
3,5a = 4,5
? jakieś takie cuda mi wychodzą.
15 paź 22:09
ICSP: źle wstawiłeś/aś współrzędne pierwszego punktu.
15 paź 22:10
Qmi: jak powinno być ?
15 paź 22:11
Qmi: ahaaaa, przyrównujemy do 0 a nie do −1/2
15 paź 22:11
ICSP: po prostu na odwrót.
Wstawiłes/aś zamiast x to y a zamiast y to x
15 paź 22:13
Qmi: a = 1
Dobrze rozwiązałem ?
15 paź 22:15
Qmi: b = {1}{2}a
15 paź 22:16
15 paź 22:16