tryg
sdfgsd: Funkcja g : R → R jest funkcja okresowa o okresie 6. Dla x ∊ [−3, 3] odpowiednie fragmenty
wykresów funkcji g i x → 9 − x2 pokrywaja sie.
a) Wskaz najwieksza i najmniejsza liczbe nalezaca do zbioru {g(−20.5), g(−4), g(−7), g(12),
g(77)}.
15 paź 20:28
Basia:
h(x) = 9−x2
g(x+k*6) = g(x) k∊C
g(−20,5) = g(−2,5+(−3)*6) = g(−2,5) = h(−2,5) = 9 − (−2,5)2 = 9−6,25 = 2,75
pozostałe licz tak samo
15 paź 20:32
sdfgsd: g(−4)=g(−2)=5
g(−7)=(−1+T)=g(−1)=8
g(12)=g(2T)=g(0)=12
g(77)=g(5+12T)=g(5)=g(1)=8
15 paź 20:38
sdfgsd: prosze o spr!
15 paź 20:44
sdfgsd: 
!
15 paź 20:47
sdfgsd: hej
15 paź 21:23
sdfgsd: hej
15 paź 22:40
Azbestka: g(−4)=g(2+(−1)*6)=g(2)=h(2)=5
g(−7)=g(−1+(−1)*6)=g(−1)=h(−1)=8
g(12)=g(0+2*6)=g(0)=h(0)=9
g(77)=g(−1+13*6)=g(−1)=h(−1)=8
27 paź 14:11