Rozwiąż równanie
b.: Rozwiąż równanie:
a) sin(x)= minus pierwiastekz trzech przez dwa
b) sin(2x+π/4)=pierwiastek z dwóch przez dwa
c) logx=log2+log5 d) log2x= log248−log23
15 paź 19:53
15 paź 20:08
15 paź 20:09
Patronus:
c) log x = log2 + log5
logx = log(2*5)
logx = log 10
x = 10
15 paź 20:10
Patronus: log2x = log248 − log23
15 paź 20:12
b.: dziękuję Ci bardzo ślicznie!
15 paź 20:16
Anton: sin(2x+π/4)=−1
17 lis 13:27
J:
| | 3 | | 3 | |
2x + π/4 = |
| π + 2kπ lub 2x + π/4 = π − |
| π + 2kπ |
| | 2 | | 2 | |
17 lis 13:29