matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wypisz sześć początkowych wyrazów ciągu an określonego rekurencyjnie.
kinkykikki:
Wypisz sześć początkowych wyrazów ciągu a
n
określonego rekurencyjnie. a
1
=−3 a
n
+
1
=2a
n
dla n≥1
15 paź 19:52
Krzysiek:
a
2
=a
1+1
=2a
1
=2(−3) =−6 a
3
=...
15 paź 19:54