matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam pomocyy okreś ilość rozwiąń
xoxo:
Określić ilość rozwiązań w zależności od parametru m: a) |x2+2x−6|=m b) |3x2+2x−3|= m+1 c) |3x2−1| + 2x – m = 0
15 paź 19:48
xoxo:
x2 to jest x do kwadratu itp.
15 paź 19:49