matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż czynniki .
Sew . :
Rozłóż czynniki (wielomiany) : w(x) = x
3
+7x
2
+7x+16 w(x) = x
3
− 4x
2
+x + 6 Z góry dzięki .
15 paź 19:30
ICSP:
7
a) podstaw na początek x = (y −
)
3
b) zauważ ze w(1) = 0 więc wielomian jest podzielny przez (x+1). Później go podziel
15 paź 19:49