sprawdź tożsamość
Proszę o pomoc :
| | sin3α | |
b). |
| =tgα |
| | cosα−cos3α | |
15 paź 19:04
Kpt. Sanders:
no to jazda
a)
| cos2(α) | | sin2(α) | |
| + |
| = ... |
| co2(α) | | cos2(α) | |
b)
cos(α} − cos
3(α) = cos(α)(1 − cos
2(α))
sin
2(α) + cos
(α) = 1
1 − cos
2(α) = sin
2(α)
| sin3(α) | |
| = ... |
| cos(α)sin2(α) | |
15 paź 19:19
Kpt. Sanders:
tam zamiast
co2(α) jest cos2(α)
oraz zamiast
cos(α) jest cos2(α)
15 paź 19:20
Proszę o pomoc : Dzięki bardzo za pomoc.
15 paź 19:34
Proszę o pomoc : a przykład b jest dobrze rozwiązany ?
15 paź 19:45