problem
Mati_gg9225535: potrzebuje kogos ogarnietego kto moze poswiecic troche czasu na wytłumaczenie mi pewnej rzeczy
dot. tego zadania:
http://www.zadania.info/d63/4883532 jesli ktos sie podejmuje niech napisze

(fajnie jakby to byl nauczyciel?)
15 paź 18:31
15 paź 18:32
Mati_gg9225535: niech by bylo to rownanie z pierwszego zadania.
I. równanie nie ma rozwiązań gdy
1) a=0 ∧ b=0 ∧ c≠0 − z tego przypadku wychodzi zbior pusty bo b=−4≠0
2) a≠0 ∧ Δ<0 więc, m≠1 i z delty wychodzi, że m∊(−∞,−3)∪(2,∞) (zgadza się)
3) a≠0 ∧ t1t2≥0 ∧t1+t2<0 i tu sie zaczyna problem, dlaczego nie zakładamy ze Δ>0? a
założenia na m które wyjdą z tych warunków t1t2≥0 ∧t1+t2<0 są łączone z m dla Δ<0 z
poprzedniego przypadka ?
15 paź 18:39
Mati_gg9225535: prosze o odpowiedz, bardzo mnie nurtuje to zadanie
15 paź 18:39
Mati_gg9225535: podejmie się ktoś ?
15 paź 18:53