wykres
KIKA: narysuj wykres funkcji y = √x2 − 6x + 9
to będzie √(x−3)2 czyli |x−3| ale co dalej ?
10 maj 21:00
Mickej: następnie rozpisujesz z definicji wartosci bezwględnej
{ x−3 gdy x≥3
|x−3| {
{ −x+3 gdy x<3
i szkicujesz wykres w 2 przedziałach

(−
∞;3) i <3;
∞)
10 maj 21:02
KIKA: ale jak ten wykres ?
10 maj 21:06
Damian: Zr wyjdzie {3} heh
10 maj 21:06
Damian: sorrry pieprzłem sie
10 maj 21:08
Mickej: boziu no mówię że na lewo od 3
prosta o równaniu y=−x+3
a na prawo y=x−3
10 maj 21:08
10 maj 21:08
Mickej: tam sobie wpisz
abs(x−3) i otrzymasz wykres |x−3|
10 maj 21:09
Damian:
10 maj 21:10
Mickej:
Damian drugą prostą masz pod mniejszym kątem do osi OX
10 maj 21:13
10 maj 21:14