trygonometria
sdfgsd: Wiedzac, że α oznacza miare główna pewnego kata skierowanego, oblicz:
ctg(α+2π)
jeśli sinα=0,9
15 paź 16:55
Aga1.: | | cosα | |
ctg(α+2π)=ctgα= |
| |
| | sinα | |
A cosα oblicz z
sin
2α+cos
2α=1
15 paź 16:58
sdfgsd: sin
2α=0,81
cos
2α=0,19
cosα=
√19/10
15 paź 17:00
sdfgsd: i jeszcze:
tg(α−6π)=0,7
jeśli tgα=0,7
α≈35o
tg(35o−1080o)=tg(−1045)=tg(35o−3*360)=tg35o
15 paź 17:02
Aga1.: cosα=+/−√19/10
ctgα=+/− ...
15 paź 17:03
sdfgsd:
15 paź 17:07
sdfgsd:
15 paź 17:10
sdfgsd:
15 paź 17:14