ciągi
toskaa286757505: Dany jest ciąg (an) określony wzorem an= 5*52*53*...*5n. Oblicz dwudziesty wyraz tego
ciągu. Odpowiedź zapisz w postaci 5x, x ∊ C
15 paź 15:31
Basia:
an = 51+2+3+...+n = 5n(n+1)2
a20 = .......................
policz sama
15 paź 15:35
toskaa286757505: czy to będzie an = 1050?
15 paź 15:45
toskaa286757505: przepraszam a20
15 paź 15:46
Basia:
na litość boską...............................
a20 = 520*212 = 5210
jakie 1050 ?
15 paź 15:49
toskaa286757505: a to nie będzie 5*210?
15 paź 16:07
Basia:
a 52 to 5*2 czy może 5*5 ?
15 paź 16:08
toskaa286757505: no 52 to 5*5
15 paź 16:21