Jak to ugryźć?
majka: At= { (x,y) ∊ R2 : x2 + y2 ≤ t2} gdzie t∊R
Wyznacz ∪t∊T At oraz ∩t∊T At gdzie rodzina At okreslona jest powyżej
Pomożecie?
15 paź 15:27
Jack:
T At?
15 paź 15:32
Basia:
x2+y2≤t2
opisuje koło S(0,0) r=t dla t≠0
dla t=0 opisuje punkt S(0,0)
skoro t∊R to masz te koła coraz większe i większe i większe
to jak myślisz co będzie sumą wszystkich ?
iloczyn to już chyba wiadomo {(0,0)}
15 paź 15:32
majka: (0, +
∞)
15 paź 15:46
Basia:
ależ nie; suma to cała płaszczyzna
15 paź 15:47
majka: to jak to zapisac?
15 paź 15:48