dlaczego 1 jest taką liczba?
marta : Suma dwudziestu początkowych kolejnych liczb naturalnych które przy dzieleniu przez 4 dają
reszte 1 wynosi?
15 paź 15:17
marta : pomocy
15 paź 15:19
asdf: a1 = 1
a2 = 5
a3 = 9
an = a1 + (n − 1)*r
r = 4
15 paź 15:26
marta : asdf:no tak ale prosze powiedz o co chodzi z tymi lidzbami naturalnymi które przy dzieleniu na
4 dają reszte 1 wytłumacz mi jak w pierwszej klasie podstawowej
15 paź 15:30
marta : skąd te liczby
15 paź 15:32
asdf: jak pierwszoklasiście to będzie trudno:
15 paź 15:32
qwerty: 1:4= 0 reszta 1
5:4= 1 reszta 1
9:4= 2 reszta 1
rozumiesz?
15 paź 15:33
15 paź 15:35
qwerty: git, nie ma za co
15 paź 15:37