help me
mętlik :D : Powie mi ktoś o co w tym chodzi ?

PODAJ ODWROTNOŚĆ SUMY ODWROTNOŚCI DODATNICH LICZB A I B ?
10 maj 20:28
Damian: POMAGAM
10 maj 20:29
Mały: suma odwrotnosci dodatnich liczb a i b to = (−a−b)
a jej odwrotnosc to − (−a−b) czyli A+b chyba
10 maj 20:31
Damian: masz liczby A i B
spróbuj teraz podac odwrotność sumy pomoge ci
10 maj 20:31
10 maj 20:32
krzysiek2005: najlepiej zaczac od konca, czyli masz liczby A i B i ich odwrotnosc tj 1/A i 1/B i teraz ich
suma tj 1/A + 1/B = (A+B)/A*B i tego odwrotnosc tj A*B/A+B
10 maj 20:33
mętlik :D : | | 1 | |
yyy czyli suma to będzie U{1}A + |
| , więc odwrotność sumyy to... A − B ?  nie wiem |
| | B | |
10 maj 20:35
Damian: nieprawda krzyśku...
| | 1 | | 1 | |
suma odwrotnoci to |
| + |
| a jesli do tego dasz odwrotność jeszcze to: |
| | A | | B | |
wyjdzie wynik taki A + B



dowod:
10 maj 20:35
krzysiek2005: a nie trzeba najpierw tych liczb do siebie dodac?
10 maj 20:37
krzysiek2005: a no masz racje, tam jest naisane odwrotnosci sumy a nie sumy odwrotnosci

sotki
10 maj 20:38
10 maj 20:40
mętlik :D: aaaa no racja

jesteście boscy, dziękuję
10 maj 20:40
Krzysiek: A+B
10 maj 20:41
Damian: a teraz mi się nie wydaje ze tak będzie...
| | AB | |
teraz myślę że bedzie wynik ostateczny |
| |
| | A+B | |
10 maj 20:47
mętlik :D: ojej

to już nie wiem
10 maj 20:49
Damian: Bogdanie POMOCY...
10 maj 21:21
Mickej:
| 1 | | 1 | | A+B | |
| + |
| = |
| to suma odwrotności a odwrotnością tego jest |
| A | | B | | AB | |
10 maj 21:24
Damian: wiec mialem racje

dobrze ze odp poprawiłem
10 maj 21:30