matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
D:
Oblicz wyznacznik macierzy : 1 3 4 5 3 0 0 2 5 1 2 7 2 0 0 3
15 paź 12:14
aniab:
nie zwracaj uwagi na kwadraciki ( i to ma być w 1 linijce)
⎧
3 4 5
−2
⎨
0 0 2
⎩
1 2 7
⎧
1 3 4
+ 3
⎨
3 0 0
⎩
5 1 2
15 paź 12:18
aniab:
= −2 * (8−12) +3 * (12−18) = 8−18 = −10
15 paź 12:20