matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczniki
D:
x
3
+1 +1− x−x−x x
3
− 3x +2 =0 x
3
=0 −3x+2=0 x=0 −3x= −2/ : −3 x=
2
3
Dobrzee to jest ?
15 paź 11:59
aniab:
x
3
−3x +2 = 0 (x−1)(x
2
−x−2)=0 i dopiero jak masz mnożenie to x−1 = 0 lub (x
2
−x−2)=0 delta ...
15 paź 12:23