matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Zuzia:
Jak obliczyć takie równanie : −2m
3
+5m
2
−8=0
15 paź 11:04
aniab:
m=−1,06
15 paź 11:13
Zuzia:
jak to obliczyłaś
15 paź 11:34
aniab:
excelem ;>
15 paź 11:42
Eta:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=-2m%5E3%2B5m%5E2-8%3D0
15 paź 11:45