matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenie płaszczyzny
na.pomoc.:
Dana jest prosta k o równaniu y=2x−3. Znajdź równanie prostej m będącej obrazem prostej k w przekształceniu; T[3,−3]. POMOCY
!
15 paź 10:39
Eta:
m: y= 2(x−3)−3−3 ⇒ y=2x−12
15 paź 11:53
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/159947.html
15 paź 11:55