matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czybbiki
:x:
a) x
2
− 2*y
2
b) a
3
+ 8b
3
c) x
6
− 1
15 paź 00:23
k:
a) a
2
−b
2
=(a−b)(a+b) x
2
−2y
2
=(x−
√
2
y)(x+
√
2
y)
15 paź 01:16
vitek1980:
b) a
3
+8b
3
=a
3
+(2b)
3
=... c) x
6
−1=(x
3
−1)(x
3
+1)=...
15 paź 09:18