matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równianie
khmnstw:
7
x
2
+x+1
=
7
x
2
−
6
x
3
14 paź 22:14
asdf:
użyj dużego U przy pisaniu ułamków
14 paź 22:14
khmnstw:
7
7
6
=
−
x
2
+x+1
x
2
x
3
14 paź 22:15
asdf:
najprościej:
7
7x − 6
=
x
2
+ x + 1
x
3
teraz na krzyż i kóniec zadania
14 paź 22:48